Набрид покупної хліб, і ви шукаєте щось нове? Спробуйте надувні коржі. Переваг у цього блюда кілька: доступні інгредієнти, які є в кожному будинку, швидке приготування (на це вам знадобиться всього 7 хвилин), неймовірний смак і можливість є коржі з начинкою або як самостійне блюдо.
Рецепт чудо-коржів
Щоб приготувати коржі, візьміть:
- близько 700 р борошна;
- 400 мл злегка підігрітої води;
- щіпку сухих дріжджів;
- цукор 1 ст. л.;
- щіпку солі;
- пару ложок соняшникової олії.
Змішайте в будь-якої ємності частину борошна (попередньо просіяти її) з дріжджами. Решту борошна ви додасте в процесі замісу тіста.
У теплій воді розчиніть цукор і додайте суміш в борошно з дріжджами. Почніть замішувати тісто, додаючи решту муки. В кінці процедури додайте масло.
Перемістіть масу на тарілку, і залиште на деякий час, для того щоб тісто підійшло.
Потім розділіть тісто на невеликі порційні шматки, які потрібно сформувати у вигляді кульок. Кульки з тіста накрийте фольгою і знову залиште, даючи тісту підійти в черговий раз.
Кожну кульку розкачати в тонкий пласт, як млинці, покладіть на деко, завчасно вистелений папером для випікання. Випікати коржі потрібно в розігрітій до 250 градусів духовку на 7 хвилин.
Ви побачите, що під час випікання коржа почнуть красиво роздуватися. Через 7 хвилин блюдо готове, і ви можете сміливо насолоджуватися смаком свіжоприготованою випічки.