Етикет для любителів суші

В наших містах родін стали з’являтися суші-бари у величезній кількості. А ви знаєте як потрібно себе вести в подібних місцях? Ні, тоді пірнайте під кат 😉

Етикет для любителів суші

Всі ілюструє міні-комікс, а ті, для кого англійська — складність, читайте переклад нижче.

Етикет для любителів суші

ДОБРЕ:

− беріть суші паличками (хаши) або пальцями. Обидва варіанти гарні;

− трохи занурте рибу, але не рис, у невелику кількість соєвого соусу;

− покладіть суші в рот цілком так, щоб мови торкалася риба;

− використовуйте тупі кінці паличок, щоб взяти суші з загального блюда;

− кладіть палички на спеціальний керамічний тримач (хаши-оки) гострим кінцем коли не використовуєте їх. Якщо ви хочете показати, що ви закінчили трапезу, то просто покладіть палички паралельно суші бару на соєвий соус.

ПОГАНО:

− не потирайте чопстики один про одного, намагаючись позбутися від задирок — хороший бар ніколи не запропонує палички такої низької якості;

− не можна відкусити половину суші і залишити на тарілці шматок;

− не варто класти імбир на рол і є це разом. Імбир потрібно вживати між прийомами суші;

− не треба вмочати рис в соєвий соус;

— не можна розчиняти васабі в соєвому соусі, він повинен бути доданий при приготуванні суші, окремо його не подають;

− не давайте гроші шеф-кухарю, він взагалі не повинен торкатися ні при яких умовах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *