Доведено: сигарети в поєднанні з алкоголем збільшують ризик захворювання на рак у 30 разів

Краще вже вибрати щось одне.

Шотландська організація SHAAP, яка інформує людей про вплив алкоголю на організм, опублікувала новий звіт. У ньому виділяють зв’язку між вживанням алкоголю і появою раку, а також наводяться поради, як себе убезпечити.

У категорію зайвого вживання відносять все, що більше 21 стандартної одиниці алкоголю в тиждень. Це 7 великих келихів вина або 11 банок пива середньої міцності. Ризик розвитку раку губ, рота, глотки, гортані і стравоходу зростає вже при вживанні 5 одиниць на тиждень.

При цьому п’ють курців у 30 разів більше схильні до ризику. У документі наводяться відразу дві причини цього явища.

По-перше, алкоголь негативно впливає на шкіру в порожнині рота, з-за чого при курінні канцерогенні речовини легше всмоктуються. По-друге, сигаретний дим містить формальдегід — отруйна сполука, схоже з ацетальдегидом, який виділяється при розпаді алкоголю. Разом ці речовини завдають істотної шкоди захисній системі організму, ніж окремо.

Простіше кажучи, якщо вже зібралися випити, пачку сигарет варто залишити вдома — від гріха подалі. А про те, як мінімізувати шкоду і уникнути похмілля, ми розповідали в окремій статті.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *