Ідеальна глазур для розпису пряників: потрібні лише білок і цукрова пудра, але важливо дотримати пропорції

У це складно повірити, але для приготування білосніжною глазурі достатньо всього двох інгредієнтів. З яєчного білка і розсипчастою цукрової пудри можна зробити ідеально глянсове покриття для десертів (імбирних пряників, шоколадних тортів, вишуканих фруктових тістечок). Але варто бути дуже обережним з пропорціями, адже іноді однієї зайвої ложки цукру достатньо, щоб зіпсувати зовнішній вигляд ласощі.

Простий і доступний рецепт

Приготуйте:

  • 1 яєчний білок;
  • 100 г цукрової пудри.

Помістіть яєчні білки в миску міксера і збивайте до утворення піни. Додайте 1/4 склянки цукру і добре перемішайте. Поступово додайте решту пудру, збиваючи на низькій швидкості і зіскрібаючи суміш з боків.

Збільшіть швидкість і продовжуйте збивати крем до утворення м’яких піків, близько 3 – 6 хвилин. На цьому етапі глазур буде дуже густий. Додавайте воду по кілька крапель за раз, щоб розбавити її до бажаної консистенції. Як правило, глазур повинна бути більш жорсткою для написів, більш пластичної для виготовлення пелюсток, але вам потрібно буде поекспериментувати, щоб знайти ту саму текстуру, яка вам підходить.

Зберігати глазур необхідно при кімнатній температурі в герметичному скляному або металевому контейнері. Слід використовувати її протягом двох днів, інакше вона зіпсується.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *