Яєчня-скрэмбл — це не просто добре перемішаний омлет, це щось середнє між самим повітряним омлетом, що вам доводилося пробувати, і якоюсь подобою густого заварного крему. Яйця по цьому рецепту готується максимально швидко, не більше півхвилини. Чим не варіант для сніданку на швидку руку?
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 ¾ чайної ложки крохмалю;
- 1 ½ столової ложки вершків;
- щіпка солі;
- 3 столові ложки вершкового масла.
Класичні яйця-скрэмбл — це суміш власне яєць з невеликою кількістю води, молока або вершків. Але в нашому рецепті є невеликий секрет у вигляді порції крохмалю, яка робить консистенцію готового страви більш ніжною і кремоподібній.
Спочатку збийте яйця з дрібкою солі і окремо розведіть крохмаль в порції холодних вершків, уникаючи утворення грудочок.
Продовжуючи збивати яйця, влийте до них вершки з крохмалем.
Готову суміш відставте, а на плиті розігрійте сковороду з трьома столовими ложками вершкового масла (можна замінити сумішшю вершкового і рослинного масел). Велика кількість масла допоможе приготувати яйця більш рівномірно.
Вилийте на сковороду яйця і залиште на сильному вогні на 5 секунд. Після цього зніміть посуд з вогню і починайте перемішувати яєчню по колу. Долічіть до 10, поверніть сковороду на вогонь і протримається ще 5 секунд.
Яйця не повинні виглядати сухими, як стандартна омлетная маса. Консистенція страви залишається кремоподібній.