Як то нещодавно я натрапила на дуже цікавий рецепт приготування картоплі, який до цього ніколи не бачила. Так що вчора я вирішила нарешті-то скористатися ним і почастувати свою родину чимось смачненьким. Дивно, але отриманий вечеря з картоплі в яєчно-сметанному клярі настільки сподобався всім, що тепер рідні умовляють мене приготувати його знову. В цю статтю я вирішила розповісти про те, як же можна приготувати таку смачну страву.
Приготування картоплі в клярі
Для того, щоб приготувати страву з картоплі за новим рецептом, потрібно взяти:
- півтора кілограма картоплі;
- півтори столові ложки сметани;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. солодкої паприки;
- 10 грам кропу;
- 2 яйця;
- півтори столові ложки звичайної борошна.
1. Першим ділом я очистила весь картоплю, а потім відварила його. Однак варила я його так, щоб він не розварився і не розпався.
2. Поки варилася картопля, я тим часом змішала в окремій мисці яйця зі сметаною, сіллю і спеціями. У цю суміш я також додали борошно і дрібно нарізаний кріп, а потім гарненько все збила, щоб вийшла однорідна кашка.
3. Як тільки картопля відварилася, я його трохи остудила, а потім обмакнула кожну картоплину в кляр.
Після цього мені залишилося тільки помістити картоплю в сковороду з олією і обсмажити його на олії до отримання приємною золотистої скоринки. Одержаний картоплю я помістила на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого масла, а потім подала до столу.