Нещодавно я гостювала у подруги, і вона дістала з холодильника салат. Називається “червоний кабачок”. Я зрозуміла, що з ним разом в баночці “живе” буряк, спробувала салатик і вирішила: такий обов’язково повинен бути в моєму холодильнику завжди. Інгредієнти прості, готується елементарно, навіть дитина може зробити сам.
Найсмачніший “червоний кабачок”
Варю буряк до готовності. 20 хвилин у киплячій воді, а потім розміщую овочі в холодну воду, яку постійно міняю, щоб температура залишалася холодною. Буряк там “дійде”.
Чищу кабачки.
Натираю їх на тертці, віджимають сік зливаю.
Натираю буряк, змішую її з тертими кабачками.
Ріпчасту цибулю ріжу півкільцями і ошпариваю окропом.
Сюди ж додаю дрібно порізаний зубчик часнику. Перемішую.
Стерилизую баночку. Готую розсіл. У каструлю наливаю 250 мл холодної води, додаю 40 мл 9 % оцту, 25 г цукру, 0,5 чайної ложки солі, 4 штучки перцю горошком, розмішую, доводжу до кипіння і вливаю в банку з овочами. Накриваю кришкою. Якщо є мета зберегти заготівлю на зиму, то стерилізуйте банку з вмістом.
Салат виходить дуже смачним, це відмінне доповнення до прийому їжі. Підійде і як самостійне блюдо, щоб перекусити. Чоловік з’їв цілу банку і здивувався, що більше немає. Дуже просив зробити ще й побільше.