Блискуча і тьмяна: чому боку фольги різні

А ви знаєте, чому фольга має 2 відрізняються між собою сторони?

Практично кожен задавався таким питанням, але не міг знайти відповіді, припускаючи, що у них різні функції.

Дуже часто фольга є невід’ємною частиною повсякденного життя, від готування до довгих походів, при яких необхідно зберегти температуру продуктів, при цьому кожен раз користуючись стороною, яка здається функціонально вдаліше.

Міфи про фользі

Наприклад, глянцева сторона має властивість зберігати тепло довше і більшу його кількість, а при запіканні робить м’ясо більш хрустким, а продукти, взяті з собою на прогулянку і загорнуті такою стороною, довше залишаються теплими або, навпаки, холодними. А матова є гарним провідником.

Але це не так. Ось чому.

Виробництво фольги

Під час виробничого процесу фольгу фрезируют. Цей процес складається з нагрівання і натягу, щоб розтягнути її до необхідної товщини. Одночасно це роблять з двома шарами, при якому вони стикаються один з одним, в іншому випадку фольга б могла порватися з-за своєї крихкості. Ті місця, в яких два шари стикаються, виходять матовими.

Вони різні завдяки виробничому процесу, але це ніяк не впливає на відмінність їх функцій. Якою б стороною ви ні використовували фольгу – функції у них однакові.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *