Спробуйте цю закуску з курячою печінкою, ви точно будете в захваті. Виходить дуже ніжне і смачне блюдо, причому досить оригінальне. Не кожен знає, що так можна подати просту печінка, пропоную свій рецепт.
Приготування за рецептом
Щоб приготувати смачну страву, я беру наступні інгредієнти:
- 50 грам розтопленого жиру;
- 50 грам печінки;
- шість зубчиків часнику;
- головку цибулі;
- дві банки;
- пару листочків шавлії;
- сушений чебрець.
Все дуже просто! Печінка потрібно промити, а потім обсушити за допомогою паперового рушника. Цибулю і часник чищу. Я Часто використовуючи червоний лук – він мені більше подобається за виглядом і смаком, здається більш ароматним. Нарізаю обидва овоча шматочками, можна півкільцями.
Укладаю підготовлені овочі на дно банок. Додаю шматочки печінки. Листя шавлії я рву руками, але якщо хочете, можете нарізати їх гострим ножем. Потім я посипаю травами печінку, а зверху поливають жиром.
Накриваю банки кришками і ставлю в духовку. Її потрібно розігріти до 100 градусів і готувати печінку при цій температурі від двох до двох з половиною годин. Все залежить від духовки.
У процесі приготування утворюється сік, його можна злити.
Готову закуску можна додавати в салат, а можна використовувати і як основу для бутербродів. Виходить смачно і дуже поживно.