Більше не використовую кляр і панірувальні сухарі: ріжу м’ясо на шматочки і залишаю на добу в яєчному маринаді

Досить відомий факт, що для збереження соковитості м’яса необхідно готувати його в обсипці з панірувальних сухарів, висівок або ж у підготовленому клярі.

Але всі ці способи хоч і ефективні, додають до готового блюда зайві калорії. Так і жирність самого страви перебиває основні смакові якості м’яса.

Я знайшла чудовий спосіб приготувати м’ясну вирізку без особливих зусиль і з найменшою жирністю.

Що нам знадобиться

Як основа у нас береться свинина – 0,5 кг.

Далі перелік продуктів для соусу, який буде використовуватися як маринад:

  • яйця курячі – 5 штук;
  • картопляний крохмаль – 3 ложки;
  • гірчиця – 3 ложки;
  • рослинне масло – 5 ложок;
  • томатний соус (кетчуп) – 3 ложки;
  • соєвий соус – 3 ложки;
  • перець чорний мелений – 1 ложка.

Спосіб приготування

Всі інгредієнти для соусу змішати в одній ємності і скласти туди заздалегідь нарізане на невеликі шматки м’ясо.

Потім ставимо миску в холодне місце на 2 години мінімум. Але зі свого досвіду хочу сказати, що ідеальним буде потримати м’ясо в холодильнику добу. В цьому випадку воно буде ще більш соковитим і в готовому вигляді буде просто танути в роті.

Після того як м’ясна нарізка промаринувалася, ми просто викладаємо шматки м’яса на розігріту сковороду і обсмажуємо з двох боків до готовності. Найважливішим є те, що при такому приготуванні не потрібно додатково наливати масло в сковороду, а значить, і страва не буде жирним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *