Досить відомий факт, що для збереження соковитості м’яса необхідно готувати його в обсипці з панірувальних сухарів, висівок або ж у підготовленому клярі.
Але всі ці способи хоч і ефективні, додають до готового блюда зайві калорії. Так і жирність самого страви перебиває основні смакові якості м’яса.
Я знайшла чудовий спосіб приготувати м’ясну вирізку без особливих зусиль і з найменшою жирністю.
Що нам знадобиться
Як основа у нас береться свинина – 0,5 кг.
Далі перелік продуктів для соусу, який буде використовуватися як маринад:
- яйця курячі – 5 штук;
- картопляний крохмаль – 3 ложки;
- гірчиця – 3 ложки;
- рослинне масло – 5 ложок;
- томатний соус (кетчуп) – 3 ложки;
- соєвий соус – 3 ложки;
- перець чорний мелений – 1 ложка.
Спосіб приготування
Всі інгредієнти для соусу змішати в одній ємності і скласти туди заздалегідь нарізане на невеликі шматки м’ясо.
Потім ставимо миску в холодне місце на 2 години мінімум. Але зі свого досвіду хочу сказати, що ідеальним буде потримати м’ясо в холодильнику добу. В цьому випадку воно буде ще більш соковитим і в готовому вигляді буде просто танути в роті.
Після того як м’ясна нарізка промаринувалася, ми просто викладаємо шматки м’яса на розігріту сковороду і обсмажуємо з двох боків до готовності. Найважливішим є те, що при такому приготуванні не потрібно додатково наливати масло в сковороду, а значить, і страва не буде жирним.